Toppmeny

ID-tyveri

TSI Norge kan bistå med å utrede forhold der en bedrift eller person har blitt frastjålet sin identitet. Hensikten med utredningen er å sammenstille informasjon på en slik måte at man kan få levert en fullverdig politianmeldelse til som vil lette prioritering og etterforskning.

Nedenfor finner du linker til nettsteder som kan bidra med råd og tips i å forebygge ID-tyveri og hvordan du kan få slettet uønsket informasjon på nettet.

Sikker IDSikre kundedata – stopp ID-tyveri

Har du hørt om bedrifter som har fått problemer fordi viktig informasjon har kommet på avveier? Falske kunder, datainnbrudd, misbruk av organisasjonsnummer, utro ansatte, søppeltyveri, bærbare pc-er og smarttelefoner på avveier. Mulighetene er mange. Også din bedrift kan  havne i denne statistikken, men det er mye man kan gjøre for å redusere faren. De fleste tiltakene er enkle og koster lite. Denne testen er laget av Norsk senter for informasjonssikring, Datatilsynet og Næringslivets Sikkerhetsråd. Den viser deg hvor din bedrift kan ha sikkerhetsutfordringer og hva man kan gjøre for å løse dem. Det er viktig at man gjør løpende vurderinger av sikkerheten.

 

 

Slett megSlettmeg.no er en råd og veiledningstjeneste for deg som føler deg krenket på nett.

Tjenesten har ikke mandat til å foreta sletting eller kreve at noe skal slettes fra nett. Tjenesten kan derimot hjelpe deg å komme i kontakt med de som har lagt ut opplysningene, eller eventuelt tjenesten hvor opplysningene ligger. De kan også bistå med teknisk hjelp og gi råd om hvordan en best bør gå frem for å få fjernet opplysningene. Om du trenger hjelp kan du enten kontakte de direkte på telefon, epost, kontaktskjema eller chat. Blant guidene vil du også finne nyttige tips for hvordan du kan gå frem for å få slettet opplysninger om deg på nett.

Utviklet av: Senson AS